Rädda Mammorna

På väg hem från Borås satt jag på tåget och läste aftonbladet, och kom fram till en artikel som verkligen berörde in på djupet, till och med en tår föll. Det var om situationen I Kongo, inte om inbördeskriget och hur det ligger till med det. Utan faktiskt om de riktiga offren i allt för många krig. Om kvinnorna.

I krigsföringen finns ett vapen med enorm kraft, som sliter i sär familjer. Där ingår våldtäkt som en del av processen, inte som någonting som bara görs utan med strikta order. Allt för att förstöra i byarna! Skapa en skam och få männen att stöta bort sina fruar. De våldtas utan hänsyn till att de är gravida eller inte, väldigt ofta tvingas även mannen att se på. Och trots att detta är till synes uppenbart, speciellt på de olika hem som finns för kvinnorna har inte en enda utav förövarna ställts inför rätta. Är det verkligen så vi vill ha det? Att det världen över blivit en krigsföring att våldta?

Jag tackar gudarna för att hem så som Dorcashemmet finns, så dessa kvinnor kan få stöd och hjälp, och att Röda korset just nu har en Rädda Mammorna-kampanj mellan 1 och 31 Maj. För detta är någonting som oftast kommer i skymundan då det inte drabbar någon utav oss, det berör inte lika mycket. Hemsk att säga, men så är det. Och det är då dessa kampanjer och artiklar i tidningarna behövs. För att upplysa om vad som egentligen händer.

För att få reda på mer, besök Röda Korsets hemsida och missa för guds skull inte galan de anordnar den 31 maj.


Kommentarer
Postat av: Malin

Fy fan.. Usch jag får ont i magen av att få höra sånt här. Och att sms:a 50 spänn till dom tog inte bort magontet det minsta, men det kanske hjälper dem något får man hoppas.



Vi ses imon söten, puss

2009-04-30 @ 10:26:30
Postat av: Elin

Vidrigt ju! Tänk att människor kan bete sig så :/

2009-04-30 @ 17:09:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0