2000 part 1.

Jag tänkte köra på en summering utav ett decennium som för mig varit uppväxt, tonårstid och mycket påverkan. Och jag börjar med modet, vad har hänt de 10 senaste åren? Hur har modet utvecklats och vilka har varit de största trenderna? Nostalgi.

Modet blev mer personligt, och inspirationen kom från olika tidsepoker. Man gick sakta igenom det som varit och gjorde om det till någonting nytt. Samtidigt kom inspirationen från Paris Hilton, hennes t-shirt tryck och velourdess från Juicy Couture. Var det inte henne man ville efterlikna så var det Kate Moss. Men snart intogs scenen av Sienna Miller, Olsensystrarna och Nicole Richie, Bohochic var det som stod för dörren. Långklänningar och uggs, tunikor och leggings.

 

2000 talet var året då Sex and the city hade premiär, då it-väskan fick lämna plats för it-skon. Och märken som Jimmy Choo och Manolo Blahnik blev mer än uppmärksammade. Men det var inte bara SATC, OC och Gossip Girl skapade ytterligare trender. Där OC representerade det bohochica medan det blev mer preppy och upper east side när Gg tog över.

 

Modet blev lättare att kopiera och modebloggarna blev fler, dyra erkända märken blev mer lättillgängliga med hjälp av H&M samarbeten och först ut var Stella McCartney. Andra trender som varit har varit goth, med spets och svart, nörden med tillhörande glasögon, chanelmodet, burlesk och sist men inte minst, årets trend. Ladygagas 80tal blandat med Michael Jackson, med bodys axelvaddar, glitter och orkersterjackor. Balman har entrat modehimlen igen. Och vad som komma skall nästa årtionde lär bli spännande att se.


Kommentarer
Postat av: Anonym

god jul! :D

mvh,

http://annebertelsen.blogg.se

2009-12-23 @ 14:54:15
Postat av: Anja

Svar:

Ja, nästan alla jeans sitter ju supersnyggt på den atletiska!

2009-12-23 @ 18:47:12
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Anonym

BALMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIN :D:D:D:D:D:D

2009-12-23 @ 22:25:53
Postat av: Anonym

BALMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIN :D:D:D:D:D:D

2009-12-23 @ 22:25:58
Postat av: moa

( det var jag som skrev: BAAAAAAAAAAAALMAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIINNN :D:D:D ;) )

2009-12-23 @ 22:27:14
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0