Ögonskuggor

Det är mycket prat om vilken skuggfärg man ska använda och vilken man passar i. Många följer råden att gå efter ögonfärgens kontrastfärg och att det är den skuggan man passar bäst i, någonting som är fel, fel, fel.

En kontrastfärgs uppgift är att ta fram ögonfärgen, att bilda den kontrast som gör att ögonfärgen lyser. Så på så vis är det rätt men det finns mycket annat som spelar in, vad man trivs i för färger i övrigt, vad för kläder man helst bär, smycken och annat där man använder sig av specifika färger. Men inte allt för sällan är det ögonen man vill framhäva när man talar om färger man passar i och är det just följande färger som passar överlag.


Blåa ögon

Har du blåa ögon är kontrasfärgen till dem orange, dock kan det vara en svårburen färg för många men då kan man välja en brunorange färg, till exempel terracotta eller liknande.
















Gröna ögon
Är dina ögon gröna kan är rött den färgen som bäst tar fram dina ögon, dock kan det lätt bli så att man ser sjuk ut om man bara använder rött så lägg gärna en svart skugga närmast ögonen. Eller använd en rödbrun eller rödgrå skugga istället.








Rödbruna
Bruna ögon är en vetenskap, de finns i flera olika nyanser och sällan är de bara bruna. Det kan vara svårt att se vilken färg som är vilken, men tittar man ett tag ser man det, speciellt om man har personen framför sig. Men eftersom gröna ögon har röd skugga som färgen som framhäver är det genom uteslutningsförmågan så att rödbruna ögon framhävs av en grön skugga.














Guldbruna ögon
Ett par guldbruna ögon framhävs med en lila nyans. Men när det kommer till bruna ögon kan man leka ganska mycket då vissa innehåller både rött och gult, och då kan man nästan trolla med färgerna och byta ögonfärg på sig själv.














Bruna ögon
Har man däremot de där helbruna ögonen utan dragning framhävs de utav en blå färg. Så det är inte en viss nyans som gäller utan prova dig fram vilken du känner dig mest bekväm i.











Mörka, svartbruna ögon
Ett par nästan svarta ögon kan lätt bära en vit skugga, då ögonen framhävs. Men för den som vill ha någonting mer diskret än just vitt fungerar alla de ljusa färger som finns bland paletterna.












Ljusa ögon
Visst är det så att de flesta ljusa ögon går åt det blå, grå eller gröna hållet. Men det kan vara så att deras ögon inte alltid framhävs utav kontrastfärgerna i sin ursprungliga form utan det krävs någonting mer, väldigt ofta svart. Så har du väldigt ljusa ögon kan du välja en mörkare nyans av kontrastfärgen, eller rent av svart. Då detta kan få dina ögon att lysa!

Kommentarer
Postat av: elin leijon - makeup & skönhet

Nemen hej :) Jaså du går kvällsgruppen antar jag?



Nej vi ska inte kopiera någon bild dock, eftersom att lärarna ändrat det för att pressen är så hög.



Kram Elin :)

2009-12-07 @ 19:20:00
URL: http://elinleijon.se
Postat av: Marju

haha va? är du seriös? 25?

2009-12-07 @ 21:55:44
URL: http://marjuanneli.blogg.se/
Postat av: elin leijon - blivande makeupartist

Okej då är du mitt i slutspurten då! :)



Hehe jo, vi ska göra en valfri skönhetssminkning men den ska självklart vara avancerad. Kram:)

2009-12-07 @ 22:19:48
URL: http://elinleijon.se
Postat av: Sofie

ÅH så ambitiöst!! YO GO GIRL!

2009-12-08 @ 15:02:04
URL: http://sofhej.blogg.se/
Postat av: Ka

fin blogg :)

2009-12-08 @ 16:17:28
URL: http://priiinah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0